Verhalen

Operatie Leuven

Even een update uit costavillage…….. Als alles doorgaat dan hebben we nog een aantal zware weken voor de boeg…..De planning is dat Cody Stavorinus maandag 8 dec voor operatie aan de beide benen naar Leuven gaat. De kuitspieren en de hamstrings worden verlengd……hoelang hij moet blijven is nog niet bekend. Wel een gipswissel op 22 dec onder narcose. Ze meten dan tevens de lange beenspalken aan…… 3 weken later volgt een opname van 4 dagen….. Hoe het verder allemaal zal gaan is voor ons nog een verrassing….. Door een spitsvoet staat Cody niet meer stevig en kan daarom ook niet meer lopen. Met spalken zou hij stabieler moeten kunnen staan en misschien een paar stappen kunnen zetten…. Cody heeft zelf de keuze gemaakt. Hoe dichter het bij ons komt hoe enger voor ons maar Cody blijkt nog nergens moeite mee te hebben…… Ik denk dat hij lachend op de Ok ligt. Wij gaan ervoor!!! We hopen dat het doorgaat zoals gepland….. Het enige waar Cody moeite mee heeft is dat hij school, drummen, en zwemmen moet missen……… Word vervolgd!

Dag 1 Leuven

Om 4 uur ging de wekker en om 5 uur zaten we in de auto op weg naar Leuven waar we om 7 uur verwacht worden. Om half 8 op kamer en om 7.45 al naar de OK. Om 5 over 8 sliep Cody Stavorinus en kon men beginnen met opereren. Even wachten en om 9.40 u mocht ik naar hem toe op de uitslaapkamer. Vandaaruit om half 11 weer richting afdeling. Alles is naar wens verlopen. Cody is nog wel moe maar heeft alweer een lach en praatjes. Nu wachten we op het sein om getransporteerd te gaan worden naar UZ Gasthuisberg waar de revalidatie zal gaan starten…….

Cody mocht weg nadat hij goed had gegeten ,geplast en gedronken…….Natuurlijk deed ie dat onze kanjer……..om 14 uur klaar om te gaan maar vervoer was voor 16 uur geregeld …..Oke lekker afwachten en hangen maar….. Toen was het dan zover. Ook bijzonder om met bed vervoerd te worden in een busje…..Om half 6 gesetteld op kamer in UZ Gasthuisberg voor de hele week. Cody Stavorinus ligt nu lekker te slapen met Henk Stavorinus. Ben benieuwd naar morgen….Tot de volgende dag…

Dag 2 in Leuven

Na een welverdiende nachtrust (ahum) was het vandaag gedaan met de rust. De fysionisten stonden te poppelen om met mij aan de slag te gaan. Eerst werden de strekoefeningen nog gedaan op het bed (zie mij in standje relax). Maar na deze oefeningen gingen we aan het serieuzer werk beginnen, het lopen. De eerste stappen zijn weer gezet en ik moet net als mama en Timo soepel in de heupen worden. In de ochtendsessie had ik hier en daar nogal een pijntje maar niets om ongerust over te worden. Na de ochtendsessie zou er nog een middagsessie volgen dus ik dacht he relax man. Nou dat heb ik geweten. De middag bestond uit lopen, draaien, in de statafel( 1 uur) staan, op de buik liggen (1 uur ) en veel oefeningtjes op het bed doen en dat voor de rest van de week. Ik wil jullie wel laten weten dat ik er plezier aan beleef en dat het allemaal elke keer beter gaat.

Dag 3 Leuven

Ondanks de nacht met veel pijn heeft Cody Stavorinus toch weer hard gewerkt. Weer wat gelopen……look like a pinguïn……zegt ie zelf. Het ging stukken beter dan gisteren. Steeds meer vertrouwen in heg gips. hi Na het lopen voor een uur in de statafel heerlijk in de schoolboeken en middageten gegeten. Daarna toch wel even uitrusten. Smiddags soms er nog een sessie op programma. Ik ben toch weet even op en neer gemoeten naar Tilburg voor mijn moeder. Om half 8 was ik weer bij mijn menneke waar ik zo trots op ben……Hij is nu heerlijk aan het skypen met het thuisfront. Ik hoop dat ie aankomende nacht beter in slaap zal komen….Dat valt namelijk niet mee met pijn. Cody glunderde extra toen de zuster post kwam brengen. Erg leuk…..Bedankt namens Cody.

Dag 4 Leuven

Cody Stavorinus heeft een betere nacht gehad. Van stilzitten houden ze hier niet. Om half 8 ontbijt. En wat voor ontbijt. Eieren met spek……dat hebben ze voor mij niet ingevuld….Hu. Vervolgens maar snel even verfrissen. Toen de fysio om hem te mobiliseren en wat stretching…..vervolgens een uur in de statafel. We hebben gezellig een spelletje “regenwormen” gedaan. Het uur was zo om. Toen in de rolstoel en naar de oefenzaal om te gaan stappen. Terug op de kamer denk je even rust te hebben ,staat het eten klaar. Poe Poe ………Nu lekker een filmpje kijken tot de volgende ronde in de middag weer begint….helaas moet ik vanmiddag weer weg i.v.m. met mama maar Cody zal blij zijn met Marloes Visser die hem gezelschap komt houden……

Dag 5 Leuven….

Deze dag alweer vroeg vertrokken naar Leuven met Henk Stavorinus om Marloes Visser af te lossen. Cody Stavorinus om 8 uur aan het ontbijt. Daarna hebben we hem maar eens lekker gewassen en kleding aangegeven….. Het is de dag van het naar huis gaan……. Eerst nog wat werken. 1 UUR in de statafel vervolgens naar de zaal om te stappen en te stretchen. Daarvan terug nog even een uurtje op de buik liggen…… En dan komt het eten er alweer aan…… Na het eten even rusten en weer wat bezig zijn voordat we weg mogen. Langzaam alle spullen bij elkaar gepakt en om half 3 zijn we richting huis gegaan….. Het was wel spannend…. We wisten niet of we de rolstoel met de lange plank vooruit in de bus vast konden zetten maar alles is goedgekomen. Jarige job Jara Stavorinus gefeliciteerd en feest gevierd. De benen van Cody staan ook helemaal volgeschreven. Hij genoot ervan. Nu heerlijk in zijn eigen bedje aan het slapen. Hoop dat we er niet al te vaak uit hoeven. Cody is verwend met heel veel kaarten. Erg leuk en bedankt namens hem. 22 dec moet hij terug voor een gipswissel. Dit gaat onder narcose en 1 nacht. Cody kijkt er naar uit……. Tot zover.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *